Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουμε τις μπάρες την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Ανοίγουμε τις μπάρες
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Κινητοποίηση


Ώρα: 15:00’ στα διόδια Μακρυχωρίου και Πυργετού
προσυγκέντρωση: 14:00’ στη Λαϊκή της Τετάρτης, δίπλα στο ποτάμι (Αθηνάς & Καλλιθέας)

• Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης εντός της χώρας. Οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης πολιτών είναι αντισυνταγματικός (άρθρο 5 παράγραφος 4 του Συντάγματος).
• Αρνούμαστε να ξαναπληρώσουμε δρόμους οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί από όλους εμάς μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.
• Διαφωνούμε με τις συμβάσεις παραχώρησης «αποικιακού τύπου» των εθνικών δρόμων, με τις ιδιωτικές εταιρείες  που δρουν με μόνο γνώμονα το ασύδοτο κέρδος, με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες και τις περιβαλλοντικές λεηλασίες των τεχνικών εταιρειών.
• Αντιδρούμε στις αυξημένες τιμές των διοδίων, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης.
• Αγανακτούμε γιατί εντός νομού Λάρισας λειτουργούν τρεις σταθμοί διοδίων: Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου και Πυργετού ενώ διακινδυνεύουμε την ζωή μας και χάνουμε πολύτιμο χρόνο τόσο σε ημιτελείς και ακατάλληλους παράδρομους όσο και στα Τέμπη…
• Αγωνιζόμαστε να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους.

πηγή: Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας Ενάντια στα Διόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου