Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

13 Φλεβάρη 2011 ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το κίνημα ενάντια στα διόδια δείχνει μία συνεχή ανάπτυξη, μεγαλύτερη ένταση και αποκτά όλο και πιο ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία. Αυτή η διογκούμενη άρνηση πληρωμής έχει τρομοκρατήσει κυβερνώντες και μεγάλο-κατασκευαστικές. Κάτω από την πίεση των κατασκευαστικών εταιριών ο κ. Ρέππας αντί να προβεί σε ελαφρυντικά μέτρα (μειώσεις αντιτίμων, έκδοση καρτών κλπ) που είχε δεσμευτεί, καταθέτει μια τροπολογία – έκτρωμα, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Προσπαθεί να μετατρέψει την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού στους μεγαλο-καρχαρίες των εθνικών οδών, σε παράβαση του Κ.Ο.Κ. που τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ!!!

Με αυτή του την κίνηση προσπαθεί να βγάλει τους “εργοδότες” του, τους μεγαλοεργολάβους, από τη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί που πλέον πιέζονται όλο και περισσότερο από τη ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στα διόδια. Στην ουσία, προκλητικά νομοθετεί την ποινικοποίηση του αγώνα μας την ίδια στιγμή που χαρίζουν 220 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στις εταιρίες της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.
Αποδεικνύουν ακόμα μια φορά πως έχουν παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και δίνουν σε κάθε ευκαιρία εξετάσεις υπακοής στην τρόικα και το μνημόνιο της.

Περιμένουμε να δούμε ποιοι βουλευτές θα έχουν το θράσος να υπερψηφίσουν αυτή τη τροπολογία, η οποία αποτελεί κατάφορη συνταγματική εκτροπή. Τονίζουμε τον ακραίο εξευτελισμό μιας κυβέρνησης που αποπειράται να μετατρέψει τον κρατικό μηχανισμό σε εισπράκτορα των, κατά τα άλλα ανήμπορων να αντιδράσουν, μεγαλοεργολάβων. Τους προκαλούμε και τους δηλώνουμε κατάφορα ότι δε θα δεχτούμε την ποινικοποίηση του κινήματός μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο έντονα τις κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τις δεκάδες και δεκάδες, πλέον, επιτροπές και πρωτοβουλίες ενάντια στα διόδια σε όλη την Ελλάδα . Δε θα δεχτούμε να πληρώσουμε άλλο το χαράτσι που μας επιβάλλουν οι “τζάμπα μάγκες” υπουργοί για χάρη των “τζαμπατζήδων” μεγαλοεργολάβων.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας να δώσουν ακόμη πιο δυναμικά το παρόν στο άνοιγμα των σταθμών διοδίων του Μακρυχωρίου και του Πυργετού την Κυρακή 13 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση στις 11.30 πμ στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης (Σ/Μ Βασιλόπουλος).

πηγή: http://www.antidiodialarissa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου